Atmosfäär: 9
Teenindus: 8
Toit: 9

Kas läheksin sinna uuesti?
Olen juba mitmel korral käinud ning sõpradelegi soovitanud.

MENÜÜ
Eelroog
Oma karbis röstitud kammkarbid ingveri-tšilli-aïoli’ga 10.–
Röstitud peediviilud pärlkuskussi, vürtsika hummuse ja Türgi jogurtiga 6.–
Roheline salat krevettide, avokaado ja Marie-Rose’i kastmega 7.–

Pearoog
Kohapeal valmistatud nuudlid, pardiconfit, kanapuljong, uputatud muna, marineeritud aedviljad ja maitseroheline 8.–
Kohapeal valmistatud nuudlid, krevetid, mereannipuljong, uputatud muna, värske kurk ja maitseroheline 8.–
Igori lemmik-lambahautis juurviljade, Türgi ubade ja basmatiriisiga 10.–

Dessert
Pavlova granadillikreemi ja marineeritud maasikatega 4.–
Šokolaadi-mandlikook Amaretto-vahukoore ja joobnud kirssidega 4.–

Hind kahele 72.–

MILJÖÖ
Kolm Sibulat on ilus järg kohvikule Moon. Kolme looja värsked ideed on kandunud avarasse söögiruumi, kus
menüü ühendab põhjamaiselt lakoonilist disaini ja parimaid köögitraditsioone. Sisekujunduslikult ei jätka Kolm Sibulat kohvik Moonist tuntud joonega, vaid domineerivaks on heledad, valged ja tuhmhallid toonid, liivapuhastatud kiviseintel pilku püüdev lakooniline kunst ja puhta joonega riiulid. Kodusust rõhutavad aknalaudadele ja riiulitele asetatud ürdipotid, ühtlasele tonaalsusele lisavad lõbusat aktsenti mitmevärvilised toolid ning loomulikult kaks kõige olulisemat detaili, mille järgi Kolm Sibulat igavesti meelde jäävad: Tarmo Luisu sibulavalgustid ning massiivne lett, kus asub restorani süda – avatud köök.

TEENINDUS
Kui me külastuspäeval ruumi astusime, olid kõhutäitmise tunnid juba tõesti alanud. Kõikidest laudadest kostis lõbusat jutusuminat, välkkiired teenindajad jagasid toidusoovitusi, köögist tõusis pahvakutena auru, nina registreeris sõnumi, et meid ootab suurepärane õhtu. Paigutusime esimese saali lauda, jõudsime veidi ringigi vaadata, kui saime meid juba eelnevalt sõbraliku tere-tulemast-sõnumiga vastu võtnud teenindaja
tähelepanu. Menüüd lugeda hõlbustasid ettekandja soovitused ja nõuanded, sekka ka teave, mis maja populaarsemateks roogadeks on kujunenud. Professionaalse pilguga ringi vaadates hakkas silma, et koostöö sisekujundajaga on olnud väga edukas, lisaks ilule on mõlemad ruumid sisustatud väga
mobiilselt ja praktiliselt, abilaudu ja -riiuleid on piisavalt, kõik tarvilikud vahendid on hästi kättesaadavad.
NB! Pisiasjadest koosnebki tervik. Kolme Sibula toredad pisiasjad on reserveeringupulgad ja lauametallitaskud.

MENÜÜ
“Kammkarpi oleks patt maitsmata jätta,” kõlas sõnum, kui valisime omas karbis röstitud kammkarbid ingveri-tšilli-aïoli’ga. Kammkarbi õrn struktuur, millele andis kerge terava tõuke tšilli ja mahedust kohapeal
valmistatud majonees, rõõmustas silma ja keelt. Maitstud said ka röstitud peediviilud pärlkuskussi, vürtsika hummuse ja Türgi jogurtiga ning roheline salat krevettide, avokaado ja Marie-Rose’i kastmega. Kuskussisalat hiilgas mahlase peedi, värske rohelise salati, kreemja hummuse ja keelel tantsu löövate kuskussiteradega. Krevetid, avokaado, salatisegu ja majoneesi-tomatikastme abielu osutus vägagi meeldivaks üllatuseks. Pearoaks otsustasime proovida paari rooga kohapeal valmistatud nuuditest. Esimese maitsetiheda, õrnalt suitsuse alatooniga puljongi muutsid veelgi rikkalikumaks pardi-confit’ ribad, terve uputatud muna, pehmelt marineeritud aedviljad ja koriander, teine taevalik variant koosnes väikestest krevettidest, munast ja värskest aromaatsest kurgist ning peotäiest rohelisest sibulast. Meie kultuuriruumis kohatuna tunduv luristamine on nende roogade juures kohustuslik. Maitsmata ei saanud jätta ka kokk Igori lemmik-lambahautist, milles lisaks mahlasele ning väga hästi maitsestatud lihale saime nautida ka juurvilju ja riisi. Roog püsib kaua kuumana, sest seda serveeritakse ahjupotis – seetõttu tuleb varuda aega rahulikeks ampsudeks. Dessert lihtsalt tuli ära maitsta, sest kõrvallaua sööjate näod andsid
selleks selgeid märke. Valisime Pavlova granadillikreemi ja marineeritud maasikatega ning šokolaadi-mandlikoogi Amaretto-vahukoore ja joobnud kirssidega. Lühidalt – ka meie kuulume äraseletatud nägudega
nüüd Kolme Sibula desserdinautijate klubisse.

PROFAAN
Arendusjuht (41)
Käsitöö edendaja (39)

Atmosfäär: 7
Teenindus: 10
Toit: 8

Kas läheksin sinna uuesti?
Kolme Sibulat oma tuttavatele ja mõtleme ka ise sinna uuesti minna.

MENÜÜ
Eelroog
Röstitud kitsejuust rohelise salati ja vaarikaäädikaga 7.–
Veise-carpaccio granaatõuna ja palsamiäädikaga 9.–
Pearoog
Igori lemmik-lambahautis juurviljade, Türgi ubade ja basmatiriisiga 10.–
Kohapeal valmistatud nuudlid, pardi-confit, kanapuljong, uputatud muna, marineeritud aedviljad ja maitseroheline 8.–
Dessert
Pavlova granadillikreemi ja marineeritud maasikatega 4.–
Šokolaadi-mandlikook Amarettovahukoore ja joobnud kirssidega 4.–
Vanillimaitseline panna cotta vaarikamoosiga 3.–

Hind kahele 53.–

MILJÖÖ
Ka täiesti tavapärase teisipäeva õhtul ei pääse ilma reserveeringuta naljalt sisse. Ja isegi sama päeva õhtuks reserveerimine nõuab tublit annust meelitamisoskust ja lubadust, et enne seitset meie poolt laud vabaks saab. Nii oligi – kõik lauad olid täis, ruumid siginat-saginat täis ja ettekandjad vilkalt sinnatänna
sööstmas. Populaarsus on seda üllatavam, et asukoht on kaugel kesklinnast ning ka muidu ei jää peale Mööblimaja ligidale mingeid muid maamärke. Kuid ega koht leidmata ei jää ning ka autoga on mugav parkimiseks ase leida. Sisekujundus sobib ümbruskonda nagu rusikas silmaauku – ei midagi üleliigset, kuid midagi ei jää ka puudu. Paljad seinad ja minimalism klapivad ideaalselt sibulamotiiviste aksessuaaridega. Kokad toimetavad otse külaliste silme all – ega agulis jäägi midagi naabrite eest varjule.

TEENINDUS
Personal tervitab meid soojalt, suhtumine on sõbralik, kuid mitte pealetükkiv, asjalik, kuid siiski väikese huumoriga. Road on neil endal läbi proovitud ja soovitamisega hätta ei jääda. Samuti teatakse toitude koostisosi ning isegi osatakse ennustada oodatavaid maitsetundeid. On näha, et kõike öeldut tõepoolest
usutakse ja tunnetatakse, mitte ei loeta päheõpitud reklaambrošüüri. Samas ei oska küll mõelda, millise sihtrühma jaoks see kõik mõeldud on. Lõunasöögiotsijate kohta tehakse koht natuke liiga hilja lahti, samas õhtust hängimist ei soosi sirgeseljalised toolid. Kuna portsjoneid ei saa suurteks nimetada, tekib hinnasilte
vaadates arusaam, et kolmekäigulise toidu tellimine pole siin eriti tavapärane.

TOIT
Mõlemad eelroad olid lihtsalt vapustavad. Salat oli värske ja maitsekooslus võttis keeletuks! Näiteks tomat sobis hästi kokku nii pähklite kui ka granaatõunaga ning kõik täiendas suurepäraselt mahedat kitsejuustu. Carpaccio ja juustu kooslus oli äärmiselt intensiivne ja võib harjumatul nautlejal hinge kinni lüüa. Ja milline serveering! Juba kauni taldriku imetlemisest sai naudingu. Eelroad olidki selle õhtu absoluutne tipp, võib-olla suutsid need ootused liiga kõrgele kerida? Pearoad ei olnud mitte mingil juhul pettumus, aga panid mõtlema. Kulmu pani näiteks kergitama see, kui Igori lemmik-lambahautis juurviljade, Türgi ubade ja basmatiriisiga kõrges supikausis kohale toodi. Pardi-confit’ga nuudlite juures oli vahvaks nüansiks uputatud muna, vaid puljong tundus liiga soolane. Kindlasti tuleks mõelda söögipulkade vahetuse peale – odavad pulgad annavad heale toidule liiga tugeva puidumaitse. Magustoidu osas otsustasime Pavlova kasuks, mis isegi välimuses oli end traditsioonidest vabaks murdnud, meenutades eemalt sefiirikorvi, kuid tegu on hoopis kolme sibulaga. Hapukat granadillikreemi tasakaalustasid besee ja maasikad suurepäraselt. Panna cotta oli meile sobivalt kõvemapoolne, vanill tuli hästi esile ja vaarikad olid kui äsja põõsast nopitud, mida ei saanud öelda Pavlova juures olnud maasikate kohta. Viimasena proovitud šokolaadikook oli tõepoolest šokolaadi maitset otsast otsani täis.