Kuusevõrsetega rostbiif
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Veisefilee
- 1 kuhjaga sl Kuusevõrsed
- 1 oks Rosmariin
- Sool
- Must pipar
- Kuusevõrsesiirup (Tervix)
SALAT
- Oblikad
- Kartul (keedetud)
- Kirsstomat
- Maasikad
KASTE
- Oliiviõli
- Valge veini äädikas
- Kuusevõrsesiirup
MÄÄRDEKS
- 1 kuni 2 sl Kuusevõrsed
- 2 tl Või (toasoe)
- 2 tl Toorjuust
- Meresool
- Herned (külmutatud, serveerimiseks)
1. Eemalda lihatükilt viimnegi kelme. Puhasta kuusevõrsed helepruunist pudist ning haki peeneks. Haki ka rosmariin. Aja roheline segu lõikelaual ühtlaselt laiali ning jahvata lisaks pipart ja soola. Vajuta kõik lihatüki küljed tugevalt maitseainetesse ning patsuta hea kraam liha külge.
2. Aja pann kuumaks, lisa õli ning prae lihatükk kõikidelt külgedelt värvilt kuldpruuniks, et mahlad saaksid kinni. Kuumuta ahi 200 kraadini. Laota lauale tükk fooliumi, nirista sellele pisut kuusevõrsesiirupit ning pudista üks-kaks võrset ka värskelt peale. Tõsta lihatükk fooliumile, nirista ka pinnale siirupit ning pudista
helerohelist võrsepudi. Mähi foolium tihkelt liha ümber ning tõsta pakike ahju. Keera minutiseierid olenevalt lihatüki paksusest 10–15 minuti peale tiksuma.
3. Kui liha on valmis, tõsta see jahedasse kohta seisma. Pärast lõika terava noaga nii õhukesi viile, kui oskad. Peaasi, et liha seest veidi punaseid noote ilmutaks ning hõrgult kuuse järele õhkaks.
4. Salatiks rebi oblikalehtedelt rootsud, poolita kirsstomatid ja maasikad ning keeda mõned värsked kartulid. Siis viiluta kartulid ja prae pannil võis kuldpruuniks. Valmista kaste valge veini äädikast ja oliiviõlist ning piisast kuusevõrsesiirupist. Kui oled varem teinud valmis kuusevõrseõli ja äädikasegu, siis kasuta kindlasti neid.
5. Sega kokku kuusekasvumääre peeneks hakitud kuusekasvudest, võist ja toorjuustust. Maitseks lisa jahvatatud meresoola. Lase potis rohelised herned vähese soolaga keema tõusta. Kui herned on pehmed, kurna ning serveeri neid kuusekasvumäärdega, mis kastmeks sulab.
6. Tõsta kõik korraga lauale ja puista üle kuusevõrsetega.