02.05.2013, 12:35
Pelmeenid sealiha ja Hiina kapsa täidisega
Pelmeene tehakse Hiinas pühade ajal. Terve pere toimetab köögis, nooremad vormivad, vanemad valvavad keemist.
FOTO:
Koostisosad:
TAINAS
- 2 osa Nisujahu
- 1 osa Vesi
TÄIDIS
- 600 g Hiina kapsas
- 400 g Seahakkliha
- Roheline sibul
- Maitsesegu
MAITSESEGU
- 1 tl Valge vein
- 1 kuni 1.5 dl Rohelise sibula ja ingveri vesi
- 1 tl Sool
- 0.5 tl Sojakaste
- Must pipar
- 4 tl Seesamiõli
KASTE
- 2 osa Riisiäädikas
- 2 osa Sojakaste
- 1 osa Seesamiõli
- Tšillipasta (soovi korral)
- Küüslauk (hakitud, soovi korral)
1. Lisa tainategemisel vesi jahule (näiteks 2 klaasi jahu ja 1 klaas vett), sega ja sõtku ühtlaseks. Valmista tainast kirsisuurused pallid ja rulli need tainarulli või käte abil lapikuks.
2. Eralda Hiina kapsa lehed, loputa need ja kasta keevasse vette. Võta välja ja pigista võimalikult kuivaks. Haki väga peeneks ja pigista vedelik uuesti välja. Lisa hakitud kapsa hulka hakkliha ja maitsesegu. Seda ainult niipalju, et täidis ei muutuks liiga vedelaks. Sega. Pane paras kogus täidist lapikuks rullitud taina keskele ja pressi servad kokku. Aseta pelmeenid keevasse vette ja keeda, kuni need tõusevad pinnale, siis lisa külma vett ja lase uuesti keema. Serveeri kastmega.