* Britid täiendavad (jajah, ikka muidugi Good Foodist): nõgesesupp, kevadroheline minestroone, pardiliha-apelsinisalat jms.

* Tiiu Suvi käib külas rebasenaine Katja Koortil, kes Hiina-Taiwani-Jaapani osavalt Eestiga ühte seob. Suvi algabki ju idast! Valmivad porgandisalat, krevetisupp ja võrratult mahlased pelmeenid sealiha ja Hiina kapsa täidisega.

* Ja ongi käes emadepäev. Kersti Rea kallistab oma ema ja üheskoos otsitakse kappidest välja kõik mälestusi täis serviisid (vt FB-lehe avapilti!) ja muud toredused. Lauale jõuab ka väimeeste lemmikkook.

* Ka „Magusa elu” rubriigis valmiv poeb emade südamesse: rabarberi-beseekook pähklitega, toorjuustu ja valge šokolaadi kook rabarberiga, šokolaaditäidisega korvikesed.

* Siiri Kirikal käis maiustamas aga naabrite juures – Läti tipprestoranis Vincents oli külas Itaalia tippšokolaadi Amedei looja Cecilia Tessieri. Ideaalid on saavutatavad. Ka kodus. Proovige ise: pistaatsia-tagliolini valge šokolaadi kastmega, kuum šokolaad ja Amedei šokolaadikook.

* Staarirubriigis mängib värvidega moekriitik Urmas Väljaots. Ülimalt teadlikult, lausa teaduslikult. Juhuslikkust ei ole, või kui, siis üksnes 30%. Prantsusmaale kui tema praegusele elupaigale omane naudingurõõm kumab õnneks siiski tugevalt läbi.

* Aah, ja GRILL! Lõpuks ometi on see aeg käes. Täielik vasikavaimustus, noh! Nagu ikka kevadel-varasuvel. Kaie Mei õpetab eksootilisi grillribisid valmistama. Kersti Rea lükkab grillhooaja käima grillitud kalmaari salati, grillitud krevettide, sibulaketaste ja spargliga, samuti grillitud maisitõlvikutega. Isegi Napoleoni kook saab grillitud!

* Sinna kõrvale sobib hästi lavašš. Ühtlasi alustab see Kesk-Aasia saialine meie uut rubriiki „Mida teha?”. Ikka koos mõnusate retseptidega.

* Pudrumaailmas podistame ka. „Täiega hea!” hüüatavad kõik popid ja noortepärased, kui apelsinimekise kookosriisipudru taldrikult viimseni pintslisse pistavad. Täisteralised on ka moes.

* Oo. Ja Saksamaale jõuame mitut moodi. Kõigepealt uurime, mida seal tehakse poeletile ja külmkappi seisma jäänud toiduainetega – ministrite ja peakokkade tasemel, muide! Siis annab meie veinitoimetaja Siiri Kirikal aga ülevaate Saksa veinidest. Igati tarvilik jutt.

* Mis veel? Lugejaretseptideks on Marjo Ilves saatnud kolm maitsvat retsepti, neis ühes ka näiteks umbrohi naat sees. „Mõttepahvaku” rubriigis tuletame meelde oma aias seente kasvatamise võimaluse ja patustame Poola kiirsöögi zapiekanka’ga. Maitsetargalt mekutame tamarindi – nimelt avastasime toimetuses, et nii mõnelgi meist on see juba jupp aega maitseainesahtlis vedelenud, on aeg see kasutusele võtta. Testime parmesani ja tema sugulasi. Käime ka menukas Kolmes Sibulas. Monika Kelle uurib, kuhu ja kuidas sobib šampanja. Uudised, toidukalender, vahvad vidinad, maitsvad kõhurõõmud. Viimasel lehel kehastub Jüri Pino ... roosaks hülgeks. Oh jah.

Südamlikku maikuud!