04.04.2013, 13:01
Wasabi-lõhe riisinuudlitega
Wasabi, mida nimetatakse ka Jaapani mädarõikaks, lisab glasuurile särtsu.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 sl Sinep (mahe)
- 1 tl Wasabi
- 2 sl Õli
- 600 g Lõhefilee (nahata)
- 250 g Riisinuudlid
- 8 sl Hele Muscovado suhkur
- 6 sl Riisiäädikas
- 1 tk Tšilli
- 1 dl Münt (hakitud)
- 0.5 dl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
1. Sega õli hulka sinep ja wasabi ning pintselda sellega lõhetükid. Prae mõlemalt poolt soovitud küpsuseni.
2. Vala nuudlitele keev vesi ning lase seista 10 minutit ehk kuni need on pehmed. Nõruta.
3. Sega sojakaste, suhkur ja äädikas ühtlaseks, lisa peeneks hakitud tšilli ja mündilehed ning lase mõni minut maitsestuda. Serveeri kastet nuudlite ja kalalõiguga. Puista peale mündilehti ja peeneks hakitud tšillit.