Blanšeeritud beebispinatipadi
Aseta 200 g beebispinatit mõneks minutiks keevasse vette, kalla siis sõelale ja loputa kohe külma veega. Nõruta. Maitsesta väga hea oliiviõli, soola, pipra ning soovi korral riivitud sidrunikoore ja sutsu sidrunimahlaga.

Peediikra
See on üks lihtne ja väga maitsev retsept, mille leidsin kunagi Stalini-aegsest retseptiraamatust. Sobib väga hästi nii külma kui ka sooja toidu lisandiks argija pidupäevaks.
Püreesta peedid köögikombainis. Vala peedipüree kastrulisse, lisa suhkur, või, riivitud sidrunikoor ja -mahl, sega ning aseta 5 minutiks pliidile. Sega massi hoolikalt, et see põhja kinni ei jääks. Jahuta. Võid valmistada ikra juba eelmisel päeval ja külmkappi tallele panna.

Küüslaugumaitseline krõbeleib
Viiluta mõned päevad vana küüslauguleib väga terava leivanoaga imeõhukesteks läbipaistvateks viiludeks. Leivaviile võid enne ahjupanekut mõlemalt poolt võiga määrida. Aseta 15–20 minutiks 160-kraadisesse ahju.
Kui leiva ääred muutuvad pruunikaks, siis ongi valmis. Neid leivakrõpse võid valmistada juba eelmisel päeval.