04.02.2013, 16:47
Šokolaadivaht ja õrn vanill
Seksika kõlaga klassikalise Prantsuse desserdi pehme ja meelas tekstuur võib kohale tuua ka söögiajale oodatud meelelise lõpu. Vanill ja tšilli ning kergelt joovastav alkohol on siinkohal sinu soovide alkeemia tõhusad koostisosad.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Tume šokolaad
- 50 g Või
- 3 tk Muna (suur)
- 4 tl Suhkur
- 2 sl Tsitrusliköör
- 1.5 tl Vanilliekstrakt või
- 1 sl Vanillsuhkur
- pisut Tšilli
Sulata või, lisa tükeldatud šokolaad ning sega nõrgal kuumusel kuni selle sulamiseni. Eemalda tulelt ja lisa maitseained ja liköör. Sega hulka munakollased. Vahusta munavalged kohevaks ning lisa vahustamist jätkates
suhkur. Ühenda ained ettevaatlikult ja vala siis serveerimisvormidesse, hoia kuni serveerimiseni vähemalt 1 tund külmas.