05.12.2012, 14:48
Magushapud kapsad peedi ja jõhvikatega
Kes traditsioonilisest hapukapsast väikest vaheldust otsib, kuid oma otsingutes liiga kaugele ei taha minna, võiks proovida muhedat punase kapsa ja peedi hautist. Särtsakat punast värvi ning leebelt magushapu roog sobitub hästi praelisandiks, aga sobib ka pirukatäidiseks juustukatte all.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Peet
- 0.5 tk Punane kapsas
- 3 dl Jõhvikamahl (naturaalne)
- peoga Jõhvikas (värsked või kuivatatud)
- spl Suhkur
- 1 tl Sool
- 1 spl Või
Koori punane peet ning viiluta kangideks, hekselda punane kapsas ribadeks ja pane potti. Lisa jõhvikamahl. Sobivad naturaalsed Taarapõllu või Marjamaa talu mahlad, vesised mahlajoogid maitset ei anna. Poeta potti ka jõhvikad, suhkur, sool ja või. Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 45–60 minutit, et köögiviljad oleksid pehmed.