Piprane veiserulaad mädarõikakastmega
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Vasikaliha (küljetükk)
- 100 g Suitsupekk
- 2 küünt Küüslauk
- Must pipar ja
- Roheline pipar ja
- 2 tl Rosépipar
- Sool
TÄIDISEKS (VÕIMALIKUD VARIANDID)
- Porgand
- Seened (soolatud)
- Must ploom
- Oliivid
- Kappar
- Herned
- Päikesekuivatatud tomat
Vasika või noorlooma küljeliha leiad turult. Palu see müüjal kelmetest puhastada ning 1,5–2 cm paksuseks pinnalaotuseks fileerida. Peenesta (köögikombainis) suitsupekk, sega juurde hakitud küüslauk, peenestatud piparde segu ja sool. Töötle kõik parajaks pastaks ning määri segu lihale. Säti südamikuks soovikohane täidisematerjal, mina valisin porgandi ja oliivid, ja keera liha tugevalt rulliks kokku. Mässi rull marlisse ning seo puuvillase nööriga kokku. Keeda rulaadi 2–2,5 tundi (sõltub liharulli paksusest) vähese soola, pipra ja loorberilehega maitsestatud vees. Ära unusta vahtu riisuda. Keedetud rulaad pane kahe lõikelaua vahele ning aseta vajutuseks pott külma vett. Lase nii üleöö jahtuda. Vabasta vormitud rulaad marlist, viiluta ja serveeri.