30.11.2012, 12:29
Heeringas kiluvõi ja kohupiimakreemiga
Eelroast tunned head kokka, kes tooraine parimaid külgi esitleda oskab. Tõeline uhkeldamise roog.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Heeringafilee (õrnsoolatud)
- 30 g Õun
- Sidrunimahl
- Aedtill
- 80 g Punane sibul
- 1 tl Äädikas 30%-line
- Sool
- Must pipar
- 0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
KOHUPIIMKAREEM
- 1 küüs Küüslauk
- 10 g Aedtill
- 10 g Petersell
- 50 g Kohupiimapasta
- 20 g Hapukoor
- Sool
- Must pipar
KILU-MUNAVÕI
- 1 tk Muna (keedetud)
- 3 tk Anšoovis või kilu õlis (filee)
- 80 g Või
- Sool
- Must pipar
- 1 spl Majonees
1. Alustuseks marineeri sibulad: viiluta sibul, lisa äädikas ja sidrunimahl. Maitsesta. Sibul saab marinaadist maitse niimoodi väga kiiresti.
2. Lõika heeringast imeõhukesed sashimi-viilud, lisa sidrunimahlaga piserdatud õunaribad, marineeritud sibul ja hakitud till. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
3. Kohupiimakreemi tarvis tükelda küüslauk ja ürdid ning sega kõik kreemiained kokku. Blenderda kiluvõi komponendid ühtlaseks.
4. Paku heeringat ahjukartuli või musta leivaga, lisandiks kohupiimakreem või kilu-munavõi. Paar viilu vutimuna ei tee ka paha.