02.11.2012, 11:33
Sushi-salat
Mäletan siiani oma üllatust, kui Jaapanist kohale sõitnud kokk ühel koolitusel sushi-salatit õpetas. See üsna leidlik lahendus päästab kiirel ajal keerukamate maki’de valmistamisest, sealjuures maitseid kaotamata.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 dl Sushi-riis
- spl Riisiäädikas
- Forell või
- 200 g Lõhe (värske)
- 2 spl Ingver (marineeritud, hakitud)
- Wasabi
- 2 tk Kurk (väike)
- 2 tl Mirin
- Sool
- 1 leht Nori
- Seesamiseemned (röstitud)
- Sojakaste
1. Pese riisi voolava veega, kuni tärklist enam ei eraldu ehk vesi jääb selgeks. Seejärel mõõda potti samaväärne kogus külma vett. Lase riisil 30 minutit ootel olla, seejärel kuumuta kiiresti keemiseni, alanda kuumus väga mõõdukaks ning hauta kaane all pehmenemiseni. Tõsta riis potist vaagnale või suurele taldrikule jahtuma ning maitsesta sushi-äädikaga.
2. Haki lõhe väiksemateks kuubikuteks või õhukesteks viiludeks ning maitsesta gari ja wasabi’ga. Lõika kurk õhukesteks viiludeks ning maitsesta soola ja mirin’iga. Tõsta riis taldrikule ja aseta sellele ettevalmistatud toiduained, pudista peale nori-lehetükid ning röstitud seesamiseemned. Serveeri kohe sojakastmega.