03.10.2012, 16:04
Suvikõrvitsakook mooniseemnetega
Mahlane rohesäbruline kook, millele annab erilise meki sidrun. Kook
püsib värske mitu päeva.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Suvikõrvits
- 2 tk Sidrun
- 200 g Või
- 150 g Suhkur
- 3 tk Muna
- 2 tl Mooniseemned
- 200 g Nisujahu
- 2 tl Küpsetuspulber
- veidi Sool
GLASUUR
- 200 g Toorjuust
- 50 g Või
- 85 g Tuhksuhkur
1. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Riivi ka kahe sidruni koor ja pigista välja mahl.
2 Vahusta toasoe või esmalt suhkruga, seejärel lisa munad, suvikõrvits, 1 tl mooniseemneid ja 1,5 sidruni koor. Tõsta tainasse ka 1 sl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Vala 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust võttes jahuta täielikult.
3. Katte jaoks klopi kreemjaks massiks toasoe toorjuust, või, tuhksuhkur, 3 sl sidrunimahla ja poole sidruni riivitud koor. Kata kook kreemiga ning kaunista ülejäänud mooniseemnetega.