06.09.2012, 13:37
Peaaegu boquerones ehk marineeritud räimed hispaania moodi
Hispaania tapa-baarid on kuulsad mitmekülgsete suupistete poolest. Nende klassikaline anšooviseretsept on saanud põhjamaise lähenemise ning on imehea toekas amps õlle kõrvale. Ja vihje – purki järele jäänud maitsekas õli sobib salatikastmeks või grillõliks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tl Sool
- tk Sidrun
- Petersell
- 1 tk Küüslauk (suur)
- 1 tk Tšilli
- dl Oliiviõli
- 500 g Räimed
Puhasta räimed, fileeri ning nõruta hoolsalt. Sega soolaga ning maitsesta vähese riivitud sidrunikoorega. Aseta kala pooleliitrisesse purki ning vala hulka nii palju sidrunimahla, et kõik fileed selles vabalt “ujuksid”. Hoia vähemalt 8 tundi külmikus ehk kuni fileed on värvunud happest heledaks. Seejärel nõruta hoolega ning aseta kihiti hakitud peterselli, küüslaugu ja tšilliga purki tagasi. Vala peale nii palju oliiviõli, et see fileed kataks. Jäta kuni ööpäevaks külmikusse maitsestuma. Söö vähemalt kolme päeva jooksul ära, need kalad ei säili kaua.