06.09.2012, 13:32
Peen räimeäkine
Äkine on vana kalameeste trikk äsjapüütud merekala söömiseks. Siinkohal sai proovitud, kuidas see peene siiakala asemel räimega õnnestub, võttes pisukest eeskuju ka lõunamaadest. Vägagi söödav amps sai.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- tk Räimefilee (eriti värske)
- 0.5 kauna Tšilli
- tk Sidrun
- Sool
KASTE
- peotäis Maitseroheline (aedtill, rukola, piparrohi, petersell)
- 1 küüs Küüslauk
- pisut Sool
- spl Oliiviõli
- 2 tk Tomat (soovitavalt eri värvi)
- Murulauk (serveerimiseks)
- Leib (võis praetud, serveerimiseks)
1. Puhasta räimed ja fileeri. Aseta taldrikule ning puista üle soola ja hästi peeneks hakitud tšilliga ning pigista peale nii palju sidrunimahla, et kalad selle sees “ujuksid”. Lase fileedel külmikus 1–2 tundi maitsestuda, soovitatavalt senikaua, kuni kala happest heledamaks värvub. Purusta ürdid hakitud küüslaugu ja õliga uhmris või blenderis ühtlaseks. Aseta segu sõelale nõrguma. Maitsesta kaunis roheline õli soovi järgi soolaga.
2. Tõsta räimefileed serveerimistaldrikule, piserda üle ürdiõliga ning puista peale kooritud tomatite peeneks hakitud viljaliha ja ohtralt murulauku. Söö koos praetud musta leivaga.