02.08.2012, 14:15
Adžika lambalihast šašlõkile
Kõik, kes austavad Kaukaasia kööki, teavad, kuivõrd kepsakas on üks krehvtine-ürdine adžika. Asendamatu kaaslane šašlõkile, lisaks annab maitsetest tulvil määre hulganisti võimalusi katsetamiseks – proovi selles erinevaid lihasid marineerida, lisa suppidele ja hakklihatoitudele, määri juustuleivale. See adžikaretsept on Gruusia päritolu.

Adžika lambalihast šašlõkile
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- küünt Küüslauk
- 150 g Tšilli
- 1 tk Paprika (suur ja punane)
- 1 vars Seller
- 4 dl Aedtill (hakitud)
- 2 dl Koriander (värske, hakitud)
- 0.5 dl Veiniäädikas
- Sool (maitse järgi)
Koori küüslauk, haki tšillipiprad (kui tahad teravamat adžikat, siis koos seemnetega), paprika ja seller. Purusta köögikombainis tükiliseks massiks, mitte püreeks. Lisa hakitud maitseroheline ning töötle veel kord köögikombaini purustajaga. Kalla mass kaussi, sega juurde veiniäädikas ja maitse järgi soola. Lase külmkapis kaetuna ööpäev tõmmata ning jaga siis purkidesse. Värske adžika säilib purgis mõne nädala. Kui soovid ületalve hoida, siis steriliseeri purgid esmalt kuumaveevannis ja täida siis adžikaga. Aseta purgid potti, kalla peale nii palju vett, et see ulatuks purgikaelani, kuumuta vesi keemiseni ning jäta purgid umbes 10 minutiks vaikselt keevasse vette. Kaaneta.