06.07.2012, 08:21
Suitsutatud veisekeel
Kerge suitsumekk annab veisekeele vaid lisaboonuseid.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Veisekeel
- Vesi
- 10 tera Must pipar
- lehte Loorber
- peotäis Meresool
1. Tõsta pestud keel külma veega keema. Eemalda vaht ja lisa maitseained. Keeda 1,5–2 tundi sõltuvalt keele suurusest, et see saaks pehme. Et keel ära koorida, tõsta see korraks külma vette ja eemalda hoolikalt kogu pealiskiht.
2. Tõsta jahtunud veisekeel suitsukotti ja lase 250-kraadises ahjus 15 minutit suitsuda, siis vähenda temperatuur 200 kraadini ja küpseta veel 10 minutit. Lõika jahtunult viiludeks ning paku koos mädarõikakastme ja maitserohelisega iseseisvaks roaks või siis võileivakattena.