16.08.2012, 08:38
Suitsumunadega kalasalat
Tõeliselt luksuslik salat, millele suitsutatud vutimunad
lisavad aimatavat maalähedust.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 tk Vutimuna
- 1 suur peotäis Frillice-salat
- 5 tk Kartul (keedtud või ahjukartul)
- 1 tk Punane sibul (väike)
- 150 g Merivähikonserv (sabad soolvees)
- 100 g Lõhe (soolatud)
- 5 tk Kirsstomat
- Aedtill
KASTE
- 1 spl Laimimahl
- tl Sinep (mahe)
- spl Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- Suhkur
1. Keeda vutimune 2–3 minutit. Kurna. Tõsta suitsukotti ja lase 250-kraadises ahjus 15 minutit suitsuda. Jahuta ja koori.
2. Rebi kaussi salat, lisa tükeldatud kartul, hakitud sibul, nõrutatud vähisabad, soolalõhe, poolitatud tomatid ja munad. Haki peale punt tilli.
3. Sega laimimahlast, sinepist ja õlist kaste. Maitsesta soola, pipra ja vähese suhkruga. Sega salat õrnalt kastmega.