08.06.2012, 10:38
Vürtsikas lillkapsasalat ja tomatipihvid
Väga maitsev ja toitainerikas salat sobitub kindlasti ka pihvide kõrvale, kuid koos grillitud tummise viljalihaga tomatitega või grillkartulitega väärib kindlasti ka omaette roa nimetust.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Lillkapsas
- Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- Tšillihelbed
- 100 g Mandlid
- 2 tk Punasigur
- 80 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
- Oliivid (mustad, soovi korral) või
- Kuivatatud tomat
GRILLTOMATID
- 4 tk Pihvtomat
- Tüümian või
- Piparrohi
- Sool
- Must pipar
- Oliiviõli
1. Haki lillkapsas üsna väikesteks õisikuteks ja auruta või keeda poolküpseks. Sega seejärel kausis läbi oliiviõliga ning lisa maitseks soola, pipart ja tšillit. Jäta kuni salati serveerimiseni maitsestuma. Haki mandlid ja pruunista neid kergelt õlis, jäta jahtuma. Vahetult enne lauale viimist lisa lillkapsale peeneks hakitud punasigur, rukola ning soovi korral ka oliivid või hakitud päikesekuivatatud tomatid. Viimistle mandlitega.
2. Lõika tomatist rattad, maitsesta tüümianiga ning pintselda õliga. Jäta sellisena kuni grillimiseni ootele. Seejärel grilli üsna tugevas kuumuses, et saaksid krõbeda pinna, kuid säiliks värskus. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.