08.06.2012, 10:39
Grillitud aedviljadega krõbedad saiad ja Brie juust
Äkiline grilltuli sobib hästi aedviljade valmistamiseks – leegist jumekad, ent krõmpsud viljad pehmenevad kindlasti söömise ootel järelkuumuseski ning sobituvad vajadusel põhiroa lisandiks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Suvikõrvits
- Baklažaan
- Paprika
- Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- Sidrun
- Ciabatta või batoonsai
- Küüslauk (soovi korral)
- Brie juust
- Basiilik (värske)
- Tüümian või
- Harilik pune või
- Petersell
Viiluta suvikõrvits ja baklažaan 0,5 cm paksusteks viiludeks ja paprika seemneteta sektoriteks. Sega köögiviljad õliga läbi ja maitsesta vähese soolaga. Võid viljad sellisena mitmeks tunniks ootele jätta. Seejärel kuumuta tükid kiiresti mõlemalt poolt, tõsta kaussi, maitsesta vähese sidrunimahla ja sidruni riivitud koorega ning jäta kaane alla ootele. Pintselda 1 cm paksused saiaviilud (maitse)õliga ja grilli ühelt poolt krõbedaks. Soovi korral kraabi pind üle kooritud küüslauguküünega. Pööra saiatükk ümber ning kata krõbe pool aedvilja- ja juustuviiludega. Küpseta nii kaua, kuni ka alumine külg on krõbe ja juust parajalt sulanud. Viimistle meelepäraste ürtide ja oliiviõlinirega.