08.06.2012, 09:31
Kinoasalat röstitud maisi, ubade ja fetaga
Mulle meeldib kinoat keeta soolvee asemel kanapuljongis, nii saab erilisema maitse.
![Kinoasalat röstitud maisi, ubade ja fetaga](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/c6a17060-b916-11eb-98b6-49bcde121acf.jpg?noup&w=1200&h=711)
Kinoasalat röstitud maisi, ubade ja fetaga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Kinoa
- 200 g Mais (konserv)
- 0.5 tk Punane sibul
- 0.5 tk Paprika
- 180 g Konservoad (mustad või punased)
- 1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
- 1 spl Valge veini äädikas
- 0.5 dl Oliiviõli
- 125 g Feta juust
- Koriander (värske)
- Sool
- Must pipar
Loputa kinoateri seni vees, kuni vesi muutub selgeks. Keeda soolvees pehmeks. Nõruta konservmais ja aseta kuumakindlale alusele, raputa peale veidi soola ja piserda oliiviõliga. Rösti 200-kraadises ahjus 10 minutit, kuni mais on õrnalt pruunistunud. Lase keedetud kinoal ja röstitud maisil maha jahtuda. Sega kõik toorained suures kausis kokku. Kõige lõpus lisa fetatükikesed ning kaunista värske koriandriga.
SOOVITUS:
Kui sul õnnestub hankida värske maisitõlvik, siis grilli seda konservmaisi röstimise asemel – saad salatisse põneva ja kergelt suitsuse nüansi.