15.05.2012, 09:23
Salat teriyaki-lõhega
Üsna tavapäraste komponentidega salat võib saada uue sisu, kui asendad sibula eri sorti laukudega. Proovi mahedalehelist ohoota lauku või pisut vängemat karulauku.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Lõhefilee
- Sool
- 3 cm jupp Ingver
- spl Teriyaki kaste
- 3 tl Seesamiseemned
- 1 tk Apteegitill ehk fenkol
- 0.5 tk Kurk
- 1 tk Punane sibul
- 1 tk Redis (valge)
- tk Redis
- 1 punt Roheline salat (vastavalt oma soovile)
- Tšilli (soovi korral)
KASTE
- 3 spl Õli
- Laimimahl või
- 1 spl Sidrunimahl
- Sool
- Tšilli (jahvatatud)
- Koriander (värske, soovi korral)
Lõika lõhefileest 1 cm paksused viilud, maitsesta vähese soola ja riivitud ingveriga ning pintselda pind teriyaki-kastmega. Puista peale seesamiseemned ning keera filee rulli. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit ehk kuni kala on veel poolküps. Jäta toatemperatuurile järelküpsema, seni valmista ette muud toiduained. Tükelda köögiviljad õhukesteks ribadeks ja roosad redised sektoriteks, rebi salatilehed. Ühenda kastmeained ning sega need salatiainetega läbi. Serveeri salatit pisut jahtunud “lõheroosiga” ning soovi korral nirista veel lõhe peale teriyaki-kastet.