31.07.2012, 10:08
Värskehernesupp tomati ja peekoniga
Serveeri suppi koos lusikatäie värskelt valminud pestoga.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 700 g Herned (värsked või külmutatud)
- 150 g Kuumsuitsupeekon
- 3 tk Šalottsibul
- 8 tk Kobartomat
- 1.5 tk Porgand
- 3 spl Või
- 2 küünt Küüslauk
- l Kanapuljong
- Aedtill
- Petersell
- Sool
- Must pipar
- 1.5 dl Rõõsk koor 35%-line
1. Haki kõik koostisosad kuubikuteks. Sulata poti põhjas või ja lisa küüslauk, kuumuta veidi. Tõsta juurde peekon, prae kergelt läbi. Pane juurde tükeldatud aedviljad ja kuumuta, seejärel eemalda tulelt ja lase 20 minutit maitsetel seguneda.
2. Lisa kuum puljong ja maitsetaimed ning lase supil madalal kuumusel kokku keeda. Maitsesta soola ja pipraga; 5–10 minutit enne serveerimist lisa rõõsk koor.
3. Supi kõrvale passib röstitud ciabatta ning supi sisse värske pesto.