Seente ja parmesaniga ravioolid
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Nisujahu (kõrge kvaliteediga)
- 3 tk Muna (L-suurusega)
- 0.5 tl Sool
TÄIDIS
- 400 g Šampinjonid (pruunid)
- 1 tk Sibul (hakitud)
- 10 g Puravik (kuivatatud)
- 1 spl Oliiviõli
- 1 spl Või
- 3 spl Parmesan (värskelt riivitud)
- Sool
- Must pipar
KASTE
- 100 g Või
- Salvei
- Parmesan (riivitud)
- Sool
- Must pipar
1. Kuhja jahu tööpinnale, lisa sool ja moodusta jahu keskele süvend. Klopi munad lahti ning kalla sinna keskele. Hakka järk-järgult kahvliga segades jahu ja muna ühendama. Vormi massi tööpinnal seni, kuni tulemuseks on ühtlane läikiv tainapall. Kui tainas tundub liiga kuiv, võid lisada veidi oliiviõli. Aseta ravioolitainas 30 minutiks külmkappi.
2. Täidise jaoks pudista kuivatatud puravikud väikesteks tükkideks ja pane vee sisse paisuma. Leota vähemalt paar tundi. Haki sibul ja pruunid šampinjonid. Hauta keskmisel kuumusel õli ja või segus esmalt sibulaid, siis lisa nii värsked kui ka leotatud seened ning hauta, kuni üleliigne vedelik on pannilt kadunud. Tugevama seenemaitse jaoks võid pannile lisada ka puravike leotusvedelikku. Selle väljaaurutamine võtab aega mõne lisaminuti. Võta pann tulelt, sega täidisele juurde riivitud parmesan ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Rulli tainas jahusel pinnal 1 mm paksuseks või pastamasina eelviimase astmeni. Kasuta ravioolivorme või lõika noaga 6 cm ruudud. Aseta iga ruudu keskele teelusikatäis täidist.
4. Suru ravioolide servad hoolikalt kokku ja keeda soolaga maitsestatud vees mõni minut.
5. Kastme jaoks kuumuta pannil või ja lase sel kergelt pruunistuma hakata. Viska kuuma või sisse salveilehti ning friti neid kergelt. Kalla pruunistatud või ja salveilehed taldrikule asetatud ravioolidele, puista peale värskelt riivitud parmesani ning maitsesta soola ja pipraga.