Paprika-mandlikastmega lihavardad

Koostisosad:
KASTE
- 1 tk Paprika
- 80 g Mandlid (kooritud)
- 1 küüs Küüslauk
- spl Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- Harilik pune
- Tomatimahl või leige vesi
- Tšilli (soovi korral)
- Palsamiäädikas (soovi korral maitseks)
LIHAVARDAD
- 1 tk Tšilli (roheline)
- 0.5 dl Parmesan v. muu kõva juust (riivitud)
- 350 g Veisehakkliha
- Sool
- Must pipar
- 3 spl Oliiviõli
PASTA
- 200 g Kirsstomat
- Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- 400 g Tagliatelle
- Parmesan v. muu kõva juust
1. Poolita paprika ning aseta see 20 minutiks 200-kraadisesse ahju või seni, kuni kest tumeneb. Tõsta jahtuma ning seejärel koori nahk. Surista paprika viljaliha koos mandlite, hakitud küüslaugu ja õliga blenderis ühtlaseks püreeks. Lisa nii palju vett, et saaksid kastmele sobiva konsistentsi. Lisa soola ja pipart, hakitud punet ning soovi korral särtsakamat tšillit ja mõni tilk palsamiäädikat. Jäta kaste ootele. Võid selle ka juba eelmisel päeval valmis teha.
2. Sega lihavarraste jaoks peeneks hakitud tšilli, riivitud juust ja hakkliha koos maitseainete ja õliga ühtlaseks koospüsivaks massiks. Vormi neist kuni 2 cm läbimõõduga vorstid või pallid, torka puitvarras läbi ning prae mõõdukas kuumuses rasvata pannil küpseks.
3. Samal ajal küpseta ahjus pasta jaoks kirsstomateid – piserda terved või poolitatud tomatid õliga ning puista üle vähese soola ja pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus pehmenemiseni.
4. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees. Seejärel nõruta ning sega läbi paprikakastmega. Lisa tomatid ja lihavardad ning puista üle parmesaniga.