Aedvilja-sealihakotletid ja päevalilleseemnetega peedid
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Sellerivars
- 1 tk Sibul
- 1 tk Porgand
- küünt Küüslauk
- Tüümian või
- Petersell
- Sool
- Must pipar
- 300 g Hakkliha (sealihast)
- 1 tk Muna
- Õli (praadimiseks)
AHJUPEEDID
- 4 tk Peet
- Õli
- 1 dl Päevalilleseemned
- spl Mooniseemned
- spl Petersell (hakitud)
1. Mähi hoolega pestud peedid fooliumisse ning küpseta 200-kraadises ahjus ligi tund aega ehk seni, kuni on pehmed. Seejärel koori ja jäta ootele.
2. Tükelda seller ja sibul väiksemateks kuubikuteks, riivi porgand ning kuumuta kõik viljad pannil pehmeks. Maitsesta hakitud küüslaugu, ürtide, soola ja pipraga. Jahuta pisut ning sega siis hakkliha ja munaga ühtlaseks tainaks. Maitsesta täiendavalt soola ja pipraga. Vormi õliste kätega võrdse suurusega kotlettideks. Pruunista mõõdukas kuumuses ning hoia serveerimiseni soojas.
3. Tükelda pehmed peedid sektoriteks. Kuumuta pannil pisut õli, lisa päevalilleseemned ja lase neil õrnalt pruunistuda. Sega hulka peedid ning kuumuta parajalt soojaks. Viimasena lisa mooniseemned ja petersell ning serveeri koos kotlettidega. Soovi korral nirista peetidele ka palsamiäädikat ja head oliiviõli.