Kalkunilihast pikkpoiss
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Konservoad (valged)
- küünt Küüslauk
- 0.5 dl Rõõsk koor
- 3.5 tl Dijoni sinep
- Sool
- pisut Sidrunikoor (riivitud)
- 450 g Kalkunihakkliha
- 1 peotäis Kõrvitsaseemned
- Või
TÄIDIS
- 2 tk Sibul
- 3 tk Sellerivars
- Sool
- Must pipar
- 1 dl Petersell (hakitud)
1. Nõruta konservoad leemest ning purusta koos hakitud küüslaugu, rõõsa koore ja 1,5 tl sinepiga ühtlaseks seguks. Maitsesta soola ja sidrunikoorega ning sega hulka hakkliha. Laota hakkliha küpsetuspaberile, millele enne oled ruudukujuliselt ja ühtlase paksusega raputanud kõrvitsaseemneid. Määri pind 2 tl sinepiga ning jäta ootele.
2. Kuumuta väikesteks kuubikuteks lõigatud sibul ja seller pannil pehmeks, maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka petersell. Kata hakklihakiht täidisega ja keera siis rulli. Kuna tainas on üsna vedel, siis on seda hea teha spaatli abil. Määri kandiline keeksivorm võiga, puista põhjale kõrvitsaseemneid ning tõsta liharull vormi. Suru pind ühtlaseks ja küpseta 180-kraadises ahjus ligi 40 minutit. Lase kindlasti enne pakkumist vormis taheneda. Serveeri kuuma kartuli köögiviljapüreega.