Tubli lambakints rohke küüslaugu ja sinepiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 1.5 kg Lambakints (koos kondiga)
- 2 tk Küüslauk
- 1 tuub Sinep (soovitavalt kange sort Põltsamaalt)
- Sool
- Must pipar
1. Võta liha aegsasti ehk vähemalt tund aega varem külmikust toatemperatuurile seisma ja kuivata liha pind. Tee terava noaga piki lihakiudu – et lihamahlu vähem eralduks – sisselõiked ja torka nendesse küüslauguküüned. Mõned küüned jäta potti, et need küpsemisel laguneksid tekkiva leeme tihendajaks.
2. Määri kogu kints pealt paksult sinepiga kokku, maitsesta soolaga ning jahvata peale ohtralt pipart. Tõsta savipotti, mis on enne ahjupanekut vähemalt 30 minutit külmas vees ligunenud, ning pane külma küpsetusahju. Kuumuta ahi 160 kraadini ja küpseta 1 tund. Seejärel tõsta kuumus 220 kraadini ning küpseta veel 1 tund ehk kuni liha on pehme ning lööb kondi küljest lahti. Aeg-ajalt kasta praadi tekkinud leemega.
3. Enne serveerimist lase lihal rahuneda ning lõika siis sobivateks portsjoniteks. Tõsta tükid kastmesse ning serveeri küpsetatud aedviljade ja ahjupotti tekkinud kastmega.