Haki sibul ja küüslauk ning tükelda tomat veerandikeks.

Puista baklažaani- ja suvikõrvitsatükid soolaga üle ning lase pool tundi seista. Kuivata eralduv mahl paberrätiga.

Kuumuta 2 sl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel, lisa sibulad ning hauta 15 minutit. Ära kõrbema lase. Tõsta kaussi.

Pane samale pannile 2 sl õli ja hauta baklažaani 15–20 minutit. Eemalda pannilt ning aseta suurde haudepotti. Puista peale õhuke kiht praetud sibulaid.

Kuumuta 2 sl õli ning pane suvikõrvits 10 minutiks kuumusesse mõnulema. Aseta kolmanda kihina potti. Puista peale jälle sibulaid.

Järgmises 2 sl õlis kuumuta paprikat kerge pruunistumiseni ehk siis 15 minutit. Pane ülejäänud köögiviljade juurde ning krooni jälle sibulaga.

Kuumuta 2 sl õli, lisa tomatid, küüslauk ja basiilik. Hauta 15 minutit ning suru kergelt tomateid, et mahl eralduks. Pane potti kõige peale, lisa ülejäänud sibul, petersell, tüümian. Maitsesta soola ja pipraga.

Kata anum kaanega ning hauta 160-kraadises ahjus 1,5 tundi. Sega aeg-ajalt. Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola ja pipart ning hauta veel 30 minutit.