02.02.2012, 13:25
Koores haudunud muskaadised ahjukartulid
Hästi lihtne, kuid veidi teistmoodi moodus meie rahvusmugulat valmistada. Kes soovib eriti rikkalikke kartuleid, võib natuke enne ahjust väljavõtmist lisada riivitud juustu.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Kartul (puhastatud, viiilutatud)
- 3 dl Rõõsk koor 35%-line
- 3 dl Piim
- Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
- Sool
- Must pipar
Laota kartulid ühtlase kihina ahjuvormi. Sega vahukoor ja piim ning kalla kartulitele. Tuhlid peaksid olema üleni koore-piimaseguga kaetud. Küpseta 140-kraadises ahjus 1,5 tundi. Tõsta kuumus 200 kraadini. Võta vorm korraks ahjust välja ning maitsesta soola-pipra ja muskaatpähkliga. Aseta umbes 30 minutiks tagasi ahju, et kartulivorm pealt pruunistuks.