Lõhe-toorjuustutäidisega kulebjaaka
Koostisosad:
KOHUPIIMA-MURETAINAS
- 300 g Jahu
- 200 g Või
- g Kohupiim
- 1.5 tl Sool
- 1 tk Munakollane
TÄIDIS
- g Lõhefilee
- Sool
- Must pipar
- Õli
- Või
- 2 tk Sibul (hakitud)
- 150 g Toorjuust
- Aedtill
- 2 tk Muna (keedetud)
- 2 dl Pikateraline riis (keedetud)
- Sool
Taina sisse vali võimalusel kuivemapoolne kohupiim, sest muidu läheb tainas liiga vedelaks. Konsistentsi saad timmida ka nii, et paned kohupiima lihtsalt vähem. Sega toasoe või ülejäänud komponentidega ja töötle seni, kuni tekib ühtlane tainapall. Aseta vähemalt tunniks külma. Tõsta väike kogus tainast kaunistuste jaoks kõrvale. Sõtku ülejäänu jahusel tööpinnal ristkülikukujuliseks. Pane taina ühele poolele (väiksemaks lõigatud) lõhefilee, ääred jäta aga täidiseta. Maitsesta kala soola ja pipraga ning tõsta sellele õli-võisegus hautatud sibul ja toorjuust. Väga hästi sobib ka maitserohelise või mädarõikaga maitsestatud toorjuust. Kui juust on liiga kõva ja raskesti määritav, võid seda hapukoorega vedeldada. Laota järgmise kihina ohtralt värsket tilli, viilutatud keedumuna ja kõige peale keedetud riis. Suru kogu täidis märja käega kompaktseks. Keera taina teine pool täidisele ning näpi servad hoolega kinni. Vormi kõrvale tõstetud tainast pirukale meelepärased kaunistused. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Kui kulebjaaka kipub pealt liiga kiiresti pruunistuma, alanda veidi kuumust ja kata pirukas fooliumiga.