08.12.2011, 10:19
Rannakarbid üürimajas
Selle roa jaoks läheb vaja tühje teokarpe, mida müüakse torusse pakitult. Originaaltigusid, mis karpidega konservi näol kaasas on, ma aga ära ei kasuta, sest rannakarbid meeldivad rohkem.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 toru Teokarp (suured)
- 1 suur karp Rannakarbid soolvees
- suur peotäis Aedtill
- 3 küünt Küüslauk (väike)
- suur peotäis Petersell
- Sool
- Must pipar
- 200 g Või
- Sai
1. Pane blenderisse või purusta saumikseriga till, küüslauk, petersell, sool, või ja must pipar. Soolasust timmi oma maitse järgi.
2. Võta tühi teokarp ja pane sinna üks rannakarp, või kui on väga väikesed isendid, siis kaks. Suru sinna kas lusika või sõrmedega või-ürdisegu ja tõmba pealt siledaks. Aseta karbid kuumakindlale alusele, avaused ülespoole ja fikseerituna, et nad kummuli ei kukuks.
3. Pane saiad röstima. Ahju teisele korrusele aseta teod. Valmis on nad siis, kui või on sulanud ja saiad kuldsed.
4. Süüa tuleks karpe kohe, valades karbisisu koos üürilisega saiale, abiks võib võtta hambatikud.