Kapten Tenkeši guljašš
Koostisosad:
RETSEPT
- 8 tk Sibul
- Õli
- 1 küüs Küüslauk (purustatud)
- 1 tl Paprika (jahvatatud)
- 1 kg Veise kintsuliha
- veidi Magus tšillikaste
- 300 g Paprika (tükeldatud)
- 3 dl Letsho
- 2 tk Porgand (suured kuubikud)
- 700 g Kartul (puhastatud, tükeldatud)
- Sool
- Must pipar
1. Kuumuta hakitud sibulad väheses õlis läbipaistvaks, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta seni, kuni hakkab kerkima mõnusaid aroome. Tõsta nüüd nõu tulelt ning kata segu ühtlase kihina paprikapulbriga, aga nii, et seda ei satuks poti külgedele. Seal läheks see kähku kõrbema ja muudaks roa ebameeldivalt kibedaks.
2. Lisa roale tükeldatud liha ja veidi toiduõli või searasva. Lase kogu segu keema ning vajadusel lisa kuuma vett. Tähtis on, et liha oleks leemega kaetud. Keera kuumus tasasemaks ja hauta rooga 20 minutit.
3. Lisa sool, pipar ja tšillikreem. Hauta taas 20 minutit. Lisa siis värsked tükeldatud paprikad ja hauta veel pool tundi. Vajadusel vala juurde vett. Nüüd mõõda roale juurde letšokogus, hauta pool tundi, siis lisa porgandikuubikud ja hauta edasi pool tundi. Viimasena tõsta hulka tükeldatud kartul ning lisa nii palju vett, et roog oleks leemega kaetud. Keera kuumust juurde ja hauta guljašši seni, kuni kartul on muredaks keenud.