28.11.2011, 08:06
Aeglane metskitseraguu pastaga
Vihmasemal päeval toob kaua hauduv pada soojuse majja. Traditsioonide kohaselt sobib see
tummine kaste õõnsate pastatoodedega, näiteks penne’ga, aga kõlbavad ka spagetid.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 800 g Metskitseliha
- 2 tk Sibul
- 2 tk Porgand
- 2 tk Seller
- Rosmariin
- Tüümian
- 2 dl Tomatipasta
- 1 dl Punane vein
- Vesi või
- Puljong
- Parmesan v. muu kõva juust
- Sool
- Must pipar
- Täisteranuudlid või
- 200 g Penne (serveerimiseks)
Haki liha peeneks. Tükelda aedviljad kuubikuteks. Prae haudepotis õli sees liha pinnalt pruuniks, maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele. Tõsta potti aedviljad ja maitseürdid ning kuumuta mõõdukas kuumuses poolpehmeks. Lisa siis liha ja tomatikaste ning sega hästi läbi. Tõsta kuumust ning vala hulka vein. Mõne aja pärast kalla juurde nii palju vedelikku, et see toiduained kataks, ning hauta mõõdukas kuumuses, kuni liha on lagunemiseni pehme. Sega hulka keedetud pasta ja serveeri kohe, näiteks parmesaniga ülepuistatult.