14.11.2011, 11:28
Martsipani-pohlakook
Mõnus hapu-magus sügiskook.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 150 g Martsipan
- 1 dl Suhkur
- 3.5 dl Nisujahu
- 100 g Või
- 0.5 dl Vesi
POHLATÄIDIS
- 1 dl Suhkur
- 1 spl Kartulijahu
- 5 dl Pohl
- 0.5 dl Vesi
MUNAVALGEKIHT
- 4 tk Munavalge
- dl Suhkur
- Mandlilaastud
1. Haki martsipanimass, suhkur, jahu ja või puruseks seguks, lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru lahtikäiva koogivormi servadele ja põhja ning tee kahvliga augud. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
2. Pane täidisekomponendid külmalt potti, sega keemiseni ja keeda mõni minut, kuni tekib kissell. Võta põhi ahjust välja ja vala täidis peale.
3. Vahusta munavalged suhkruga ja tõsta vaht koogi pealmiseks kihiks. Puista üle mandlilaastudega. Küpseta 5–10 minutit, kuni kate on kergelt kuldne.