30.11.2011, 12:52
Piparkoogipõhjal kohupiimakook
Piparkoogitainas sobib suurepäraselt koogipõhjaks, eriti selline, mille oled ise valmistanud.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 3 tk Muna
- 1.5 dl Suhkur
- 500 g Kohupiimapasta
- 1 dl Hapukoor
- 2 spl Riisijahu
- 0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
- 0.5 tl Ingver (kuivatud, jahvatud)
- 1 dl Kirsid (kuivatatud)
- 10 tk Must ploom
- 1 tk Apelsin (riivitud koor)
- 400 g Piparkoogitainas
Klopi munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa kohupiimapasta ja hapukoor ning vispelda ühtlaseks. Viimasena sega hulka riisijahu, kaneel, ingver, apelsini riivitud koor ning kuivatatud puuviljad. Rulli jahusel laual piparkoogitainas nii suureks, et see täidaks valitud vormi põhja ja ääred. Vala peale kohupiimasegu ning lõika üle serva rippuv tainas ära. Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Lase koogil jahtuda ning lõika alles siis viiludeks.