Kanasupp kookospiima ja õuntega
Koostisosad:
RETSEPT
- Kanafilee või
- 500 g Kanakinstliha (naha ja kondita)
- 2 spl Garam masala
- Sool
- 50 g Või
- 2 tk Porgand
- 2 vart Seller
- 2 tk Sibul
- küünt Küüslauk
- 1 jupp Ingver (värske, hakitud)
- 2 tk Õun
- 2 tk Kartul
- 1 tk Bataat
- 100 g Konservoad (punased)
- 1 l Kanapuljong
- 4 dl Kookospiim
- 200 g Suvikõrvits
- 200 g Muskaatkõrvits
- 100 g Spinat
- 2 tk Tomat (kooritud ja tükeldatud)
- 1 spl Valge veini äädikas
- Sool
- Must pipar
PEALE
- Koriander (värske, hakitud)
- Kreeka pähkel (röstitud ja hakitud)
Tükelda kana suupärasteks tükkideks ning sega garam masala ja 0,5 tl soolaga. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ning pruunista kanatükke selles kergelt igast küljest, kokku umbes 8 minutit. Võta kana pannilt ja aseta taldrikule.
Pane samale pannile tükeldatud porgandid, seller ja sibul. Kuumuta umbes 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, ingver ja tükeldatud õunad. Hauta, kuni õunatükid on pehmed, selleks kulub umbes 8 minutit. Lisa tükeldatud kartul, maguskartul ehk bataat ja oad ning kalla peale umbes pool puljongist, et köögiviljad oleksid pannil kaetud. Tõsta veidi kuumust ja lase puljongil keema tõusta. Kui puljong keeb, alanda jälle kuumust ja keeda suppi umbes 10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Lisa kanatükid, kookospiim, ülejäänud puljong, tükeldatud suvikõrvits, kõrvits, spinat ja tomat ning maitsesta soola-pipraga. Keeda veel umbes veerand tundi. Kui kõik koostisained on pehmed, tõsta pott tulelt ja maitsesta suppi ka veiniäädika ja vajadusel soolapipraga. Puista peale hakitud India pähkleid ja koriandrit. Serveeri koos aurutatud basmatiriisiga, mida pannakse supikausi või -taldriku põhjale, ja peale kalla supp.