17.08.2011, 11:33
Suvine suupiste suvikõrvitsast
Hapukas feta-juust annab mahlastele magusatele köögiviljadele juurde mõnusat mekki.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Suvikõrvits (suur)
- 6 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis
- 40 g Feta juust
- Basiilik (värske)
- 1 tl Vahtrasiirup
Lõika suvikõrvits 1 cm paksusteks ketasteks ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tükelda päikesekuivatatud tomatid peeneks, purusta feta kahvliga, lisa tükeldatud basiilik ja vahtrasiirup. Sega paraja konsistentsi saamiseks hulka päiksekuivatatud tomatite õli. Võõpa suvikõrvitsakettad seguga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, et kate pruunistuks. Sobib rohelise salati ja grillitud lihaga.