16.06.2011, 06:50
Jäätisesändvitšid
Küpsisemuredad suus sulava täidisega sändvitšid maitsevad eriti hästi lapsemeelsetele ja lastele enestele. Võid need ka varem valmis meisterdada ja säilitada kuni serveerimiseni sügavkülmas. Vanillijäätise asemel võid kasutada ükskõik millist oma lemmikjäätist. Kui aega napib, võid kasutada poest ostetud küpsiseid.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 l Vanillijäätis
ŠOKOLAADIKÜPSISED
- 2 tk Munavalge
- 1 spl Fariinsuhkur
- 100 g Mandlid (jahvatatud)
- 3 dl Tuhksuhkur
- 1 spl Kakaopulber
Vahusta munavalged kohevaks ning vahusta siis veel veidi koos fariinsuhkruga. Sega omavahel mandlijahu, tuhksuhkur ja kakaopulber, lisa munavalgevahule ja sega ühtlaseks. Pritsi kondiitripritsiga või tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 3 cm läbimõõduga pätsikesed. Jäta piisavad vahed sisse, et küpsised ahjus kokku ei küpseks. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel jahuta täielikult ahjuplaadil.
Lõika hästi külmast jäätisebriketist 2 cm paksused viilud ja vormi nendest küpsisesuurused kettad, kasutades metallist küpsisevorme, teeklaasi vms. Suru kahe küpsise vahele jäätiseketas ja serveeri kohe või säilita kuni serveerimiseni sügavkülmas.