Pistaatisiapähklitega rabarberi-purukook
Koostisosad:
RETSEPT
- 100 g Või
- 1 dl Fariinsuhkur
- 1 tk Muna
- 1 dl Kaerakliid
- 3 dl Jahu
- 1 tl Küpsetuspulber
- 500 g Rabarber
- 1 dl Suhkur
- 2 spl Maisitärklis
PURU
- 200 g Pistaatsiapähkel (kogus puhastamata)
- 0.5 dl Fariinsuhkur
- 0.5 dl Kaerakliid
- 0.5 dl Suhkur
- 1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
- 1 dl Jahu
- 50 g Või
1. Hõõru toasoe või fariinsuhkruga läbi ja löö sekka muna. Sega kõik ühtlaseks ning lisa kaerakliid ja küpsetuspulbriga täiendatud jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja vajadusel lisa veidi jahu. Kata 20 x 30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ning suru tainas märgade kätega sinna põhja.
2. Haki rabarberid umbes 7 mm paksusteks seibideks. Vala peale suhkur ja maisitärklis ning sega läbi.
3. Viimasena valmista purukate. Selleks pane oma iseloom proovile ning puhasta ära terve pakk pistaatsiapähkleid. Kärsitumad võivad kasutada ka mandleid või sarapuupähkleid. Haki pähklid peeneks ning vala kaussi. Seltsiks mõõda suhkrud, kaerakliid ja jahu. Sega läbi ja viimasena lisa või. Sega nii kaua, kuni kausitäis on hakanud meenutama märga liiva.
4. Vala rabarberid tainapõhjale ühtlaselt laiali ning puista üle purukattega. Tõsta kook 170-kraadisesse ahju ja küpseta 40–45 minutit. Lase veidi jahtuda ning serveeri klaasi piima ja vanillijäätisepalliga.