Pistaatsiapähklitega lihavardad
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Seguhakkliha (võiks sisaldada lambahakkliha)
- 4 spl Koriander (värske, hakitud)
- taluvuse järgi Tšilli (värske, hakitud)
- 2 küünt Küüslauk
- Sool
- Must pipar
- 100 g Pistaatsiapähkel (hakitud)
- 1 tl Sumaki või sidruni riivitud koor
TÜRGI OAD
- 3 spl Oliiviõli
- 1 tk Sibul (peeneks hakitud)
- 1 tk Tomat (kooritud ja seemnetest puhastatud)
- Sool
- Must pipar
- 500 g Aeduba (sobivad ka külmutatud)
- Vesi
- Basiilik (värske)
Haki tšilli peeneks ja purusta küüslauk. Sega kõik ülejäänud komponendid hakklihaga ühtlaseks koospüsivaks massiks. Vormi sellest vorstikesed ning prae pannil või küpseta grillil. Kasuta grillimiseks lamedaid vardaid.
Kuumuta peeneks hakitud sibulat ja tomatit potis oliiviõlis pehmenemiseni. Lisa oad ja kuumuta mõni minut segades. Kalla juurde pisut vett ning hauta, kuni oad on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja hakitud ürtidega. Serveeri kuumalt lihavarraste ja külma jogurtikastmega.
HEA TEADA: Sumakit müüakse meil pulbri kujul. Araabia maade köögis, eriti aga Türgis ja Liibanonis, on see üsna tavaline vürts. Värvilt on sumaki kena tumepunane ja maitselt hapukas, asendades nii mõnigi kord sidrunit. Sellega
viimistletakse paljusid roogi kastmetest aedvilja-lihatoitudeni. Sumakijook aitavat
tõhusalt ka kõhuvalude vastu.