Benediktiini munad ehk munad Benedicti moodi
Koostisosad:
RETSEPT
- 8 viilu Peekon
- 2 tk Täisteramuffin
- 8 tk Vutimuna
- 2 spl Veiniäädikas
- Või (määrimiseks)
HOLLANDI KASTE
- 2 tl Sidrunimahl
- 2 tl Valge veini äädikas
- 3 tk Munakollane (toatemperatuuril)
- 125 g Või (sulatatud)
- Sool
- Must pipar
1. Küpseta peekon kuuma grilli all krõbedaks. Hoia soojas.
2. Lõika muffinid pooleks ja grilli lõigatud poolt. Hoia soojas.
3. Valmista Hollandi kaste: pane sidrunimahl ja veiniäädikas kaussi ning lisa munakollased. Vahusta segu kohevaks ja heledaks. Kuumuta segu veevannil pidevalt vahustades paksenemiseni. Lõpuks lisa sulatatud või ja klopi veel, kuni kaste pakseneb. Maitsesta ja hoia soojas.
4. Pošeeri munad: lisa veiniäädikas keevasse vette. Alanda kuumust, kuni vesi õrnalt keeb. Aja vesi keerlema ja lisa ettevaatlikult koorest vabastatud muna. Kuumuta veidi ja tõsta vahukulbiga tasakesi välja.
5. Määri muffinipoolikutele veidi võid ja aseta need soojadele taldrikutele. Pane peale 2 viilu peekonit ja 2 pošeeritud vutimuna, vala kastmega üle ja serveeri kohe koos rohelise salatiga.