04.04.2011, 14:57
Bologna kaste spagettidega
Klassikaline Itaalia hakklihakaste tomati, köögiviljade ja ürtidega, sobides hästi spagettide või tagliatelle’ga.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 3 spl Oliiviõli
- 400 g Veisehakkliha
- 1 tk Sibul
- 3 küünt Küüslauk
- 1 vars Seller
- 1 tk Porgand
- 1 dl Punane vein (kuiv)
- 400 g Purustatud tomatid
- 1 spl Fariinsuhkur
- 1 spl Tomatipasta
- Sool
- Must pipar
- 1 tl Pune (kuivatatud)
- 1 tl Basiilik (kuivatatud)
SERVEERIMISEKS
- 300 g Spagetid
- 50 g Parmesan v. muu kõva juust
Kuumuta pannil õli ning pruunista selles mõni minut hakkliha. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Jätka pruunistamist ning paari minuti pärast pane juurde viilutatud sellerivars ja porgand. Vala hulka vein ning kuumuta hetk. Lisa ka tomatikonserv. Maitsesta tomatipasta, fariinsuhkru, soola, musta pipra, puneme ja basiilikuga. Kata kaanega ning hauta tasasel tulel 30 minutit. Serveeri keedetud spagettide ja juustuga.