04.04.2011, 14:56
Särtsuv kalasupp pastariisiga
Idamaised head aroomid mõjuvad apetiitselt. Tulist tšillit mahendab kookospiim.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 dl Köögiviljapuljong
- 4 dl Kookospiim
- 2 tk Šalottsibul
- 2 tk Porgand
- 2 küünt Küüslauk
- 1 spl Ingver (peeneks hakitud)
- 2 vart Sidrunhein
- 2 spl Kalakaste
- 1 kaun Tšilli (tuline sort)
- 150 g Pastariis (riisikujuline pasta)
- 300 g Kalafilee
- Kookoshelbed (röstitud)
- Koriander (värske, hakitud)
1. Kalla potti puljong ja kookospiim ning lase keema tõusta. Lõika sibulad pooleks ja siis hästi õhukesteks sektoriteks. Viiluta porgandid. Pane küüslauk, sibul, porgandid ja ingver vedeliku hulka ning lase 10 minutit vaikselt podiseda.
2. Lisa sidrunhein, kalakaste, hakitud tšilli ja pasta. Keeda veel 3 minutit. Kõige lõpuks pista potti tükeldatud kalafilee. Serveeri kookoshelveste ja hakitud koriandriga.