05.08.2011, 08:31
Mädarõikamütsiga lõhe
Pisut pidulikum variant lõhekalast.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 portsjonfileed Lõhe
- Sool
- Must pipar
MÄDARÕIKAMÜTS
- 5 tk Kartul (keskmine)
- 1 dl Piim (soe)
- 100 g Või (sulatatud)
- 3 spl Mädarõigas (marineeritud)
- 4 spl Riivsai
- Sool
KASTE
- 1 spl Oliiviõli
- 1 küüs Küüslauk (hakitud)
- 1 tk Šalottsibul
- 2 dl Rõõsk koor (10%-line)
- 1 spl Mädarõigas (marineeritud)
- 2 spl Basiilik (värske, hakitud)
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks. Lisa soe piim, 3 sl sulavõid ja mädarõigas. Sega nii kaua, kuni püree on ühtlane ja kreemjas. Maitsesta lõhetükid soola ja pipraga ning tõsta ahjuplaadile. Määri kõigile võrdselt peale kartulipüreed, puista üle riivsaiaga ning nirista peale ülejäänud sulavõi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Serveeri kastmega, mille tarvis prae hakitud küüslauku ja sibulat pannil õlis 30 sekundit. Kalla juurde koor, maitsesta soolaga ja lase mõni minut keeda. Lõpuks sega juurde mädarõigas ja hakitud basiilik.