18.03.2011, 08:38
Veinine veiseliha šokolaadikastmes
Aega selle veinise lihaga läheb, aga asi on igat tundi väärt. Ja pidevalt hakkima ja praadima ka ei pea, enamiku ajast saab pada ahjus endaga ise hakkama.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1.5 kg Veiseliha (taine tükk, tükeldatud)
- 2 spl Või
- 2 spl Õli
- 200 g Suitsupeekon
- 2 tk Sibul (hakitud)
- 6 küünt Küüslauk (hakitud)
- 4 spl Tomatipüree
- 600 g Porgand (tükeldatud)
- 4 lehte Loorber
- Valge pipar
- 1 punt Tüümian
- 3 dl Punane vein (kuiv)
- 5 dl Veiselihapuljong
- 12 tk Šalottsibul (kooritud, väiksemad)
- 250 g Juurseller
- 3 spl Oliiviõli
- Sool
- 40 g Tume šokolaad
1. Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema. Kuivata liha majapidamispaberiga. Pruunista
veiseliha väikeste portsude kaupa pannil õli-või-segus ja tõsta kaussi.
2. Prae ahjupotis koos tükeldatud peekoniga kuldseks sibul ning siis kergelt küüslauk. Kalla peale tomatipüree ning porgandid, loorberilehed, pipar, tüümian ja veiselihatükid. Kalla peale vein, kontsentreeritud veiselihaleem ja vesi. Lase keema tõusta ja pane kaas peale. Tõsta pott 2,5 tunniks ahju.
3. Vahepeal pruunista šalottsibulad 2 sl õlis ning lisa koos tükeldatud juurselleriga haudepotti. Pane pott veel 1 tunniks ahju.
4. Lõika šokolaad veidi väiksemateks tükkideks ja sulata hautisesse. Maitsesta rooga soola ja valge pipraga. Juurde paku ahjukartuleid või jasmiiniriisi.