22.10.2010, 12:53
Kanakoivad sulatatud juustu ja seentega
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 tk Nahaga kanakintsud- või koivad
- 200 g kukeseentega maitsestatud sulatatud juust
- 2 küünt Küüslauk
- 2 sl peeneks hakitud peterselli või muud ürte
- sool, must pipar
- 2 dl puljong või valge vein
Kuivata koivad majapidamispaberiga ning lükka nahk liha küljest lahti. Maitsesta liha soola ja pipraga. Sega juustu hulka maitseained ning suru segu võimalikult palju nahapinna alla. Aseta koivad ahjuvormi nii, et nende vahele jääks piisavalt ruumi – siis on tulemus krõbedam –, ning vala vormi põhjale pisut puljongit või mahedat valget veini. Maitsesta veel kananahk soolaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit.
Soovi korral võid vormi lisada ka külmutatud või värskeid seeni. Serveeri ürtidega maitsestatud riisiga.