22.08.2011, 09:10
Lõhega pastasalat
Sama retsepti järgi võid teha ka sooja pastarooga.
Lõhefilee asemel sobib sama hästi ka forell ning soovi korral asenda värske kala suitsutatud variandiga. Maitsetaimeks sobib till.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Fusilli
- 150 g Suhkruherned
- 300 g Lõhe
- 0.5 tk Sidruni mahl ja koor
- 4 sl Hapukoor
- 100 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
- Sool
- Sidrunipipar
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees ja 2 minutit enne lõplikku valmimist lisa pikuti poolitatud hernekaunad. Kurna ja jahuta potitäis külma vee all. Prae või auruta kala ning maitsesta.
2. Sega sidrunikoor ja -mahl hapukoorega, maitsesta. Ühenda kaste jahtunud tükeldatud kala, pasta, herneste ja rukolaga.