08.04.2010, 12:10
Kapparitega ahjuforell
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 lõiku Forell
- 100 g Või
- Sidrunimahla
- 1 peotäis Hakitud petersellilehed
- 2 sl Kapparid
- Sool
- Sidrunipipar
1 Soojenda ahi 200 kraadini. Eemalda kalalt luud ja patsuta lõigud paberiga kuivaks.
Tõsta kala ahjuvormi, maitsesta soola ja sidrunipipraga ning kata kolmandiku
võikogusega. Rösti 10–12 minutit.
2 Kui kala on peaaegu küps, sulata pannil ülejäänud või. Tõsta kuumust, et või muutuks kergelt pruunikaks. Võta tulelt ning pigista pannile sidrunist törts mahla ning lisa hakitud petersell ja kapparid. Juhul kui kapparid on liiga soolased, loputa neid enne tarvitamist. Vala võisegu küpsenud kalale ja paku koos roheliste ubadega.
Kõrvale sobib hästi kuiv valge vein, näiteks Chardonnay.