13.07.2010, 11:45
Külm porgandi-melonisupp
Selle supi idee olen saanud Briti suurkokalt Antony Worrall Thompsonilt. Tulemus on huvitav seetõttu, et roa maitse balansseerib tundlikult magusa ja soolase piiril, sobides vahepalaks pärast põhirooga ja enne desserti. Vali supi jaoks värsked ja parimate maitseomadustega toiduained.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Sibul
- 4 tk Porgand
- 5 dl vesi või aedviljapuljong
- 1 tk Apelsin
- 1 tk väike melon (u 300g)
SERVEERIMISEKS
- jogurt, basiilik
Kuumuta peeneks hakitud sibul potipõhjas pehmeks. Lisa porgandirattad ning sega. Vala juurde vesi või aedviljapuljong ja keeda viljad pehmeks. Püreesta ning jahuta. Vali võimalikult pehme ja aromaatne melon ning püreesta selle viljaliha koos apelsinist pigistatud mahlaga. Sega püreed omavahel ja serveeri hästi jahutatult tiheda jogurtiga. Peale puista aromaatset basiilikut.
Kui supp saab liiga tihe, vedelda seda sobiva maitsega mineraalveega.