11.06.2009, 14:07
Maasikatega minikoogid
Köögikombainis töötle
tainast pigem vähe kui
liiga palju, sest just nii
jäävad koogipõhjad
mõnusalt õhulised
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 350 g Jahu
- 3 tl Küpsetuspulber
- 100 g külm või
- 100 g Suhkur
- 1 kaunast Vanillikauna seemned
- 0.25 tl Sool
- 1 dl soojendatud piim
- 2 tk Muna
- Sidrunimahl
KATE
- 1 sl Tuhksuhkur
- 1 pakk Vahukoor
- 250 g Aedmaasikad
- maasikamoosi
1 Kuumuta ahi 220 kraadini. Pane jahu, küpsetuspulber, külm või, suhkur, pool vanilliseemnetest ja 0,25 tl soola köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Tõsta segu suuremasse kaussi. Teises anumas ühenda soojendatud piim, 1 muna ja törts sidrunimahla. Vala jahusegu hulka, sega läbi ning mudi tainaks.
2 Rulli tainas jahusel laual kettaks ja lõika vormiga kaheksa 7 cm läbimõõduga ketast. Tõenäoliselt pead aeg-ajalt tainast uuesti rullima. Määri tainakettad pealt munaga ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning siis ahju. Küpseta 10-12 minutit ning jahuta siis.
3 Vahusta koor ülejäänud vanilliseemnete ja 1 sl tuhksuhkruga. Serveerimiseks lõika koogilt tainakaas ning täida see maasikamoosi, vahukoore ja värskete maasikalõikudega.